W dniu 10.12.2019 Zakład Technologii Żywności i Żywienia Człowieka gościł uczniów czwartej klasy Zespołu Szkół Zawodowych w Wysokiem Mazowieckiem. Warsztaty praktyczne z zakresu metod utrwalania żywności poprzez suszenie rozpyłowe i liofilizację oraz ćwiczenia z analizy sensorycznej poprowadzili dr Piotr Karpiński i mgr inż Adam Siwek. Dodatkowo uczniowie zapoznali się z naszą ofertą edukacyjną oraz zwiedzili halę półtechniki i laboratoria.
Kontakt
Dziekanat
pok. A 0.28
ul. Akademicka 1
Sprawy studenckie
tel. 86 215 66 02
Plany zajęć
tel. 86 216 82 69
wnitdziekanat@al.edu.pl
Sekretariat Dziekana
pok. A 0.32
ul. Akademicka 1
tel. 86 215 54 88
nsasinowska@al.edu.pl
wnit@al.edu.pl