Droga społeczności Internetowa!
Sympatycy Wydziału Informatyki i Nauk o Żywności!
Zwolennicy gotowania!
Kwarantanna, izolacja społeczna, pandemia i koronawirus to tematy, które otaczają nas zewsząd, powodują zmianę naszego funkcjonowania, wymuszają nowe formy aktywności, ale też: pobudzają kreatywność, zmieniają przyzwyczajenia, dają szansę na rozwijanie nowych umiejętności.
A jeśli: być kreatywnym, zmieniać przyzwyczajenia – oczywiście na lepsze – i rozwijać nowe umiejętności, to gdzie lepiej można to zrobić, jak nie w zaciszu domowej kuchni? A jeśli do tego możemy wspomóc naszą odporność, w tym ryzykownym dla zdrowia czasie, to nie pozostaje nic innego, jak równym krokiem wejść do kuchni i rozpocząć gotowanie!
Dlatego też: ogłaszamy konkurs! UODPORNIJ SIĘ z WINZ! Uwolnijcie swoją kreatywność w kuchni i przygotujcie potrawę, do której wykorzystacie surowce spożywcze, będące bogatym źródłem witaminy D.
Nagroda - voucher na intro nurkowe, ufundowany przez Łomżyński Klub Płetwonurków "Podwodny Jeleń" oraz Akademia Nurkowania "Konik Morski", czeka na najbardziej kreatywnego Kucharza.
Co należy zrobić, żeby wziąć udział w konkursie?
- Polubić stronę Wydziału Informatyki i Nauk o Żywności na FB.
- Udostępnić (publicznie) post konkursowy.
- Przygotować potrawę o szczególnych walorach zdrowotnych: opartą na surowcach bogatych w witaminę D, a co za tym idzie – wspierającą naszą odporność.
- Przygotowując potrawę, należy spełnić następujące warunki:
- ustalić recepturę potrawy (przystawka, zupa, danie główne, deser) o szczególnych walorach zdrowotnych, w tym przede wszystkim: bogatą w witaminę D,
- określić sprzęt, narzędzia, urządzenia potrzebne do wykonania potrawy,
- sporządzić potrawę zgodnie z ustaloną recepturą,
- udekorować i zaserwować potrawę,
- zaprezentować potrawę, jej przygotowanie, recepturę i walory dietetyczne (zdrowotne) na zdjęciach/filmie,
- umieścić zdjęcia/film zawierający wszystkie elementy z powyższych punktów
w komentarzu pod postem Facebook’owym na stronie Wydziału Informatyki i Nauk o Żywności.
- Zebrać jak najwięcej like’ów dla swojej potrawy.
Zwycięzcą zostanie osoba, która uzbiera najwięcej like’ów, a zgłoszenie zostanie pozytywnie zweryfikowane przez Komisję Konkursową.
Zadania konkursowe można zamieszczać do piątku, 26 czerwca 2020 r.
Ogłoszenie zwycięzcy nastąpi w ciągu 7 dni od daty zamknięcia zgłoszeń.
Umieszczenie potrawy pod postem konkursowym jest równoznaczne ze zgłoszeniem do konkursu i akceptacją Regulaminu.