Zarządzenie Nr 22/2021 w sprawie: utworzenia studiów I stopnia na kierunku Bezpieczeństwo i certyfikacja żywności o profilu praktycznym
Na podstawie art. 23 ust. 2 pkt. 8 ustawy z dnia 20 lipca 2018 r. Prawo o szkolnictwie wyższym i nauce (t.j. Dz. U. z 2021 r. poz. 478 z późn. zm.) oraz § 10 ust. 6 pkt. 15 Statutu Państwowej Wyższej Szkoły Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży zarządza się, co następuje:
§ 1
1. Na Wydziale Informatyki i Nauk o Żywności Państwowej Wyższej Szkoły Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży tworzy się kierunek studiów Bezpieczeństwo i certyfikacja żywności.
2. Studia na kierunku Bezpieczeństwo i certyfikacja żywności prowadzone będą jako:
a) poziom studiów – studia I stopnia,
b) profil studiów – praktyczny, przypisany do dziedziny nauk rolniczych,
c) forma studiów – stacjonarne i niestacjonarne.
§2
Zarządzenie wchodzi w życie z dniem podpisania.
Rektor
dr hab. Dariusz Surowik, prof. PWSIiP
Wytworzył: | Rektor |
Dokument z dnia: | 2021-04-26 |
Opublikował: | Chrostowska Sandra |
Publikacja z dnia: | 2021-04-28 09:15:47 |
Wersja dokumentu: | 1 |
Ilość wyświetleń: | 228 |
Pokaż wszystkie dokumenty w kategorii rok 2021