Akademia Nauk Stosowanych w Łomży - strona głównaBiuletyn Informacji Publicznej - strona główna

>> Strona główna > Akty prawne > Zarządzenia Rektora > rok 2013


Zarządzenie Rektora nr 29/13 w spr.: powołania Komisji Konkursowej w Instytucie Technologii Żywności i Gastronomii

Zarządzenie Nr 29 /13
Rektora Państwowej Wyższej Szkoły Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży
z dnia 28.05. 2013 r.

w sprawie: powołania Komisji Konkursowej w Instytucie Technologii Żywności i Gastronomii PWSIiP w Łomży

Na podstawie § 60 ust. 5  Statutu Państwowej Wyższej Szkoły Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży zarządzam, co następuje:

§ 1
Powołuję Komisję Konkursową w Instytucie Technologii Żywności i Gastronomii PWSIiP w Łomży w celu przeprowadzenia konkursów otwartych na stanowiska nauczycieli akademickich w składzie:
1. dr Krystyna Leszczewska – przewodniczący Komisji Konkursowej,
2. dr inż. Jolanta Sienkiewicz – członek Komisji Konkursowej,
3. prof. dr hab. inż. Tadeusz Haber - członek Komisji Konkursowej.

§ 2
Rektor może zaprosić do udziału w pracach komisji specjalistę z zakresu danej dyscypliny naukowej, jako dodatkowego członka Komisji Konkursowej.

§ 3
Członek Komisji Konkursowej, po zapoznaniu się ze złożonymi ofertami konkursowymi, ma obowiązek wycofać się z prac Komisji, których przedmiotem jest stanowisko, o które ubiega się osoba będąca małżonkiem, krewnym albo powinowatym do drugiego stopnia włącznie tego członka Komisji. Członek Komisji ma również obowiązek wycofać się z prac Komisji, jeśli pozostaje wobec kandydata w konkursie w takim stosunku prawnym lub faktycznym, że może to budzić uzasadnione wątpliwości co do bezstronności członka Komisji.

§ 4
Do zadań Komisji Konkursowej należy:
a) opracowanie w porozumieniu z Rektorem treści ogłoszenia o konkursie,
b) ocena dokumentów złożonych przez kandydatów pod względem formalnym (wyłącznie oferty które wpłynęły w terminie określonym w ogłoszeniu),
c) ocena poszczególnych kandydatów pod względem merytorycznym.

§ 5
1. Wynikiem prac Komisji jest ranking kandydatów.
2. Jeżeli kandydat, który uzyskał najwyższą lokatę na liście rankingowej opracowanej przez Komisję nie podpisał umowy o pracę, Rektor może podjąć decyzję o zawarciu umowy o pracę z kolejnym kandydatem z rankingu utworzonego przez Komisję Konkursową.

§ 6
Prace Komisji Konkursowej kończą się podpisaniem protokołu z przebiegu postępowania konkursowego, który jest przekazywany Rektorowi.

§ 7
1. Traci moc zarządzenie nr 37/12  Rektora Państwowej Wyższej Szkoły Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży z dnia 29.05.2012 r. w sprawie powołania Komisji Konkursowej w Instytucie Technologii Żywności i Gastronomii PWSIiP w Łomży.
2. Zarządzenie wchodzi w życie z dniem podpisania.

Rektor
(-) dr hab. Robert Charmas





















 

Załączniki:
  1.   Zarz_Rekt_29_2013.pdf
Wytworzył:   Rektor

Dokument z dnia:2013-05-28

Opublikował: Ewa  Zawłocka

Publikacja z dnia: 2013-06-05 11:53:33

Wersja dokumentu: 2

Ilość wyświetleń: 964


Projekt: TS 2010

System miniBIP v.0.3